3 sept 2016
    
  
 
  
DAG 50
 
 
 
  We verlaten vandaag de regio van de stad Bergen, met regen, en in het eerste uur zeker met 25 tunnels! Langs het Sørfjorden over de E16 en dan wat later slaan we af richting Hardanger. Er is veel water in de riviertjes en het water dendert van de rotsen af.  
 
 
 
   
     
   
     
  De Høysæterfossen bruist vlak naast de weg naar beneden.  
     
   
     
   
     
  Bij de Fossenbratte is voldoende ruimte om even te stoppen voor een foto.  
     
   
     
   
     
  De Steindalsfossen is ook een oude bekende van ons, hier waren we vorig jaar ook. Nu veel meer watergeweld door de regen van de afgelopen dagen. We hebben geluk, want het is droog als we uitstappen en zelfs de zon laat zich zien.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Langs de noordzijde van het Hardangerfjorden rijden we een weg "met ster". Het is prachtige weg, met veel toeristische stukken, dat wil dus zeggen ZEER SMALLE stukken weg, waar je elkaar niet kunt passeren! Veel scherpe, onoverzichtelijke bochten. Elkaar passeren kan dus bij de uitwijkplaatsen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Regelmatig rijden we door wegwerkzaamheden en met bewondering zien we hoe men hier wegen aan moet leggen. Wat een karwei is dat, met al die rotsen en watervallen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Granvin drinken we aan het fjord onze koffie.  
     
   
     
   
     
  We steken door naar het Eidfjorden door de 7512 meter lange Vallaviktunnelen. Als je deze uitkomt, dan rij je meteen de nieuwe Hardangerbrua op, een prachtige hangbrug. En......aan het eind van de brug rij je opnieuw een tunnel in, de Bru-tunnelen. Spektaculair is dat in deze tunnel (en ook in die vóór de brug) een afslag in de weg is met een rotonde. Daar deden we natuurlijk even "een rondje van de zaak". Prachtig, wat een bruggen- en tunnelbouwers zijn die Noren.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Langs het Eidfjord verschijnt de zon steeds meer.  
     
   
     
   
     
   
     
  In Eidfjord gaan we overnachten op de Kjærtveit Camping. Het is er erg nat van de regen van de afgelopen dagen. Maar nu is het droog en de voorspelling is dat dit zo even blijft.  
     
   
     
   
     
  Een jonge zwaluw wacht op zijn maaltijd.  
     
   
     
  We reden deze dag 144 kilometer met een gemiddelde snelheid van 40 kilometer per uur.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 50   VOLGENDE DAG >>   TOP