5 oktober 2016
  
 
  
DAG 5
   
 
 
  Vanmorgen was het buiten 8 graden toen we wakker werden, dus eerst de kachel even aan. We hebben vandaag een "rustdag".... ha, ha.....dat betekent de wandelschoenen aan en op pad. We nemen het kleine veerpontje vanaf de camping naar de overkant en lopen dan naar de landpunt tussen Rijn en Moezel. Waar de Rijn en de Moezel samenkomen kreeg deze plek in 1216 de naam Deutsche Eck. Vanaf deze plaats kunnen we de camping aan de overkant zien liggen.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In 1897 werd op de Deutsche Eck een ruiterspandbeeld geplaatst van keizer Wilhelm I. Dit standbeeld werd in 1945 kort voor het einde van de oorlog verwoest. Op 2 september 1993 werd een nieuwe versie van het beeld op de sokkel geplaatst.  
     
   
     
   
     
   
     
  Wij kopen een Combiticket voor de Seilbahn naar de Festung Ehrenbreitstein, vanuit de gondel heb je een mooi uitzicht over de rivier en de boten die er varen.  
     
   
     
  De vesting Ehrenbreitstein werd door het koninkrijk Pruisen gebouwd tussen 1817 en 1828 als onderdeel van de vesting Koblenz. In die tijd gold de vesting als onneembaar. De vesting werd in 2011 gerestaureerd en is zeker een bezoek waard. Binnen de vesting zijn verschillende wisselende tentoonstellingen en er worden ook concerten gehouden.  
     
   
     
   
     
  Hoog boven de rivier met een weids uitzicht is het goed om even bij te komen in een aardig restaurantje.  
     
   
     
   
     
   
     
  De tentoonstelling over de IJstijd was bijzonder interessant. Uitgestorven diersoorten werden op ware grootte getoond.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  En dan weer met de kabelbaan naar beneden waar we nog even de naast het dalstation gelegen basiliek St. Kastor uit 836 binnenlopen. Het was een prachtige herfstdag met mooi helder weer.  
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 5   VOLGENDE DAG >>   TOP