12 juni 2017
  
 
  
DAG 11
 
 
 
  We worden wakker met een beetje zon, eindelijk! Vandaag verlaten we de meeuwen op de camping in Akkerhaugen en maken een korte rit naar Lunde. We rijden weg 36 naar het zuiden, nog wel met bewolking maar wel droog.  
 
 
 
   
     
   
     
  Het aanleggen van wegen is in Noorwegen een specialiteit op zich. Rotsen opblazen, tunnels boren en heel veel stenen verplaatsen om een mooie weg te maken.  
     
   
     
   
     
  Vlak voor Ulefoss drinken we koffie aan het Norsjø, waar het Telemarkkanaal in stroomt.  
     
   
     
   
     
  De eenden komen bedelen om eten. Als we naar de andere kant kijken hangt er een zeer donkere lucht boven de camper..... en die kant gaan we op ....!  
     
   
     
   
     
  Het is gunstig om buiten het seizoen te reizen, dan is het nog nergens druk. Zelfs bij de sluis van Ulefoss in het Telemarkkanaal kunnen we stoppen om foto's te maken. (www.telemarkskanalen.no)  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De sluis in het Telemarkkanaal bij Vrangfoss heeft 5 kamers en overbrugt een verval van 23 meter.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We houden een middagje rust op de Telemark Kanalcamping (www.kanalcamping.no) en zoeken een mooi plekje vlak aan het kanaal. Al gauw zien we de schepen "Victoria" en "Hendrik Ibsen" voor onze neus langs varen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Vanaf de camping wandelen we naar de sluis van Lunde, langs het water en door het park.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij de sluis ligt het schip "Telemarken" te wachten om weer terug te keren naar Akkerhaugen. We zagen het vanmorgen vertrekken vanaf de camping daar. Bij de sluis trakteren we onszelf op een softijsje, dat is NOK 76, omgerekend 8 euro, ha,ha,ha....Maar achter het windscherm, in de zon, smaakte het best.  
     
   
     
   
     
  Als we terug lopen zien we een meeuwennest op een betonrand in het water. De meeuwen gaan enorm tekeer en we zien waarom: ze verjagen een otter die de eieren uit het nest kwam roven. Vier meeuwen gingen net zolang achter de otter aan tot hij ver genoeg weg was. Bijzonder om te zien.  
     
   
     
   
     
   
     
  Vandaag hadden we een korte rit, zo'n 42 kilometer van Akkerhaugen naar Lunde, mooi langs het Telemarkkanaal.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 11   VOLGENDE DAG >>   TOP