16 juni 2017
  
 
  
DAG 15
 
 
 
  Gisterenavond begon het te regenen en dat ging de hele nacht zo door...... Bergen maakt zijn reputatie dus waar. Wij gaan verder op onze route, misschien dat we Bergen bij een andere gelegenheid bekijken. Na ons ontbijt, waarbij het assortiment Noorse jam is uitgebreid, vertrekken we met nog een klein beetje regen en 14 graden.  
 
 
 
   
     
  Eerst een klein stukje wegwerkzaamheden, we hebben echt ontzag voor de Noorse wegwerkers. Wat een klus is dat toch!  
     
   
     
   
     
  Route-chefke had bedacht dat het wel leuk was om weg 564 te rijden, een smalle weg langs de kust. Tot Salhus ging het nog wel, maar daana werd het pas "interessant"..... Een écht smalle weg, max. 1 auto breed, met steile hellingen en scherpe bochten langs rotswanden. Heel mooi, maar meteen met een serie tegenliggers! Dan ben je blij als je de E39 weer op kunt.  
     
   
     
   
     
   
     
  De brug tussen Hordvik en Knarvik, waarna we verder rijden langs het Osterfjorden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Langs het Instefjorden rijden we naar Oppedal, waar we de ferry naar Lavik nemen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na de overtocht over het Sognefjorden rijden we de E39 verder langs hetzelfde fjord in oostelijke richting. Een mooie weg, soms weer wat smaller en met veel, heel veel tunnels.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na een lange afdaling komen we in Førde, waar we een goede camperplaats vinden. (www.fordecamping.no) Fijne verharde plaatsen en met uitzicht en geuren van het agrarische land.  
     
   
     
   
     
   
     
  We reden deze dag 165 kilometer van Bergen naar Førde. Het was een dag zonder zon, uiteindelijk ook zonder regen, maar wel dag door een bijzonder landschap. Het was opnieuw een mooie dag. Het is 's avonds leuk om te zien dat veel mensen onze website bezoeken, de teller loopt dagelijks op. Maar we zijn wel benieuwd wie dat dan zijn, we hopen dat ze iets in het gastenboek schrijven. Het vermelden van een emailadres is niet verplicht. Tot morgen dus... ?  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 15   VOLGENDE DAG >>   TOP