23 juni 2017
  
 
  
DAG 22
 
 
 
  Vandaag breken we op, we trekken verder na een dag rust in Vang i Valdres. Helaas is het bewolkt en zal het tot de avond ook blijven regenen. Wij gaan in Vang vanmorgen eerst nog koffiedrinken bij Marcel, de vliegenier van de drone gisteren op de camping. Het filmpje is te zien op dag 21.  
 
 
 
   
     
  Het is fantastisch om te zien hoe een geemigreerd Nederlands gezin zich goed heeft kunnen settelen in Noorwegen. Wie wil er nu niet wonen op een plek met zo'n uitzicht? Vanaf je terras, of uit de woonkamer, kijken over het Vangsmjøse.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Wij verlaten Vang i Valdres over de E16 naar het oosten, langs het Vangsmjøse en het Slidrefjorden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  's Middags rijden we weg 33 door het Aurdal, opnieuw bossen en vergezichten (in de wolken vandaag) een prachtige route die we zeker zullen onthouden voor een andere reis en dan hopelijk zonder regen.  
     
   
     
  De Nordsinni kerk uit 1758.  
     
   
     
  Ook vandaag weer geen elanden gezien, toch wel goed opgelet en uitgekeken. Het schijnen niet zulke slimme dieren te zijn, die zo tegen een stilstaande auto aan lopen.  
     
   
     
  In de regen checken we in bij camping Sveastranda in Biri aan het Mjøsa (www.sveastranda.no) waar ze prima verharde  camperplaatsen hebben.  
     
   
     
  Het is in Noorwegen vandaag Sankt Hans, herdacht wordt de geboortedag van Johannes de Doper en worden er Midzomerfeesten gehouden met vreugdevuren en dansen. Op de camping ligt de houtstapel voor het vuur al klaar, inmiddels drijfnat geregend.  
     
   
     
  Vandaag reden we 168 kilometer van Vang i Valdres naar Biri aan het Mjøsa.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 22   VOLGENDE DAG >>   TOP