24 juni 2017
  
 
  
DAG 23
 
 
 
  Dat was even schrikken vanmorgen....het regent niet! Het is droog en 14 graden, het wordt een zonnige dag met temperaturen tot 23 graden. Heerlijk. We vertrekken rond 10 uur en rijden een paar kilometer om in Biri bij Florus en Alexandra op de koffie te gaan. Leuk is het om door NederNoren uitgenodigd te worden via Facebook, als je bij hen in de buurt bent. Met vier kinderen woont het gezin in een fraai huis met mooi uitzicht op het Mjøsa. De koffie met Noorse wafels staat klaar bij binnenkomst. Het wordt een leuke ontmoeting, waarbij we weer meer leren over Noorwegen en de Nederlanders die er wonen.  
 
 
 
   
     
   
     
  Na de koffie rijden we verder langs de westkant van het Mjøsa in de richting van Lillehammer. We rijden over de B-weg vlak naast de E-weg. Het is fantastisch weer, droog en zonnig ... en dat was lang geleden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Ons middagbroodje kunnen we buiten, aan het water eten.  
     
   
     
   
     
   
     
     
  En natuurlijk hebben we bij de lunch van die super lekkere Noorse aardbeien.  
     
   
     
  We bereiken Lillehammer over de brug, rijden een gedeelte door de stad en gaan dan aan de oostkant van het Mjøsa terug naar het zuiden. Ook dan rijden we weer over landelijke wegen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Ringsaker bekijken we de middeleeuwse kerk die gebouwd werd in het jaar 1150.  
     
   
     
  De kansel werd in 1704 in Christiana, het huidige Oslo, gemaakt. De kansel met de houtgesneden en vergulde Akanthusbladeren behoort tot de mooiste voorbeelden van de Noorse Barok.  
     
   
     
  Het altaarstuk werd in 1530 aan de kerk geschonken (zes jaar voor de Reformatie) door de laatste Katholieke priester van de kerk, die ook de eerste Lutherse priester in Ringsaker was. Het altaarstuk werd in Antwerpen gemaakt.  
     
   
     
   
     
   
     
  In Hamar rijden we naar de camperplaats bij de jachthaven. Het lijkt vol, maar een camperstel uit Veendam schuift heel sociaal op, zodat wij nog achteraan erbij kunnen staan. Chic hoor, zo met de boot naast de camper :) Het is nog steeds lekker zonnig, dus we gaan fijn een poosje buiten zitten en kijken wat er allemaal komt showrijden langs de haven.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 129 zonnige kilometers van Biri naar Hamar.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 23   VOLGENDE DAG >>   TOP