25 juni 2017
  
 
  
DAG 24
 
 
 
  Gisterenavond werd in het jachthavenrestaurant Sankt Hans gevierd, met live ouderwetse dansmuziek. Het duurde tot ongeveer half twaaldf en verder was het de hele nacht stil. We ontbijten met Polarbröd met jam en vertrekken van de camperplaats. Als we Hamar uitrijden komen langs het Olympische Vikingschip Arena. We rijden weg 35 en 3 naar het oosten en slaan bij Elverum af naar het zuiden, volgen dan de E2. Lange tijd rijden we langs de rivier de Glomma.  
 
 
 
   
     
  We bezoeken het Norsk Skogmuseum, het Noorse Bosmuseum (www.skogmus.no) Het blijkt een interessant museum over de Noorse bossen, de jacht, de houtverwerking van vroeger en nu en de dieren die er leven. Vooral de grote opgezette dieren zijn mooi om van dichtbij te bekijken. Wat groot is zo'n eland of zo'n bruine beer !  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De beer op de trap is zo staand zeker ruim 2,5 meter hoog!  
     
   
     
  Echt een traktatie, een goede beker koffie met heerlijk gebak. Dat mag best wel eens......  
     
   
     
   
     
  We vervolgen onze weg richting Zweden, de laatste kilometers in Noorwegen.  
     
   
     
   
     
  Iets onder de plaats Namnå drinken we aan de Glomma onze middagkoffie. Onderaan bij de rivier staat een herdenkingsstèle aan de hoogwaterstand van 1995.  
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Kongsvinger komen we een poosje in de file te staan vanwege wegwerkzaamheden aan een brug. Kunnen we eens goed kijken naar de bergen hout die met de trein vervoerd worden.  
     
   
     
  In de loop van de middag checken we in bij camping Sigernessjøen in Granli (www.sigernescamp.no) We krijgen een mooie plek met een vlonder voor de deur. Heel even nog de zon en dan is die verdwenen voor vandaag.  
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 139 kilometer van Hamar naar Granli.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 24   VOLGENDE DAG >>   TOP