28 juni 2017
  
 
  
DAG 27
 
 
 
  Vandaag hebben we een beetje uitgeslapen en worden wakker met zon en 18 graden. Dat is buiten ontbijten, inpakken en vertrekken. We rijden een prachtige weg, we hebben zon, blauwe lucht en ca. 22 graden. Prima dus. Vertrek vanaf de camping en door de stad Mariestad en dan een klein stukje over de E20. Bij Hassle en zijn witte kerk slaan we linksaf en gaan verder over de 26 naar het noorden.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
Bij Sjötorp maken we een stop bij de sluis in het Götakanaal. Deze sluis heeft twee kamers, we zien er het schutten van een plezierjacht. Het 190 kilometer lange Götakanaal is gegraven tussen 1810 en 1832 en was een belangrijke binnenlandse vaarweg. Tussen Mem aan de Baltische Zee en Sjötorp aan het Vänern zijn er in het kanaal 58 sluizen gebouwd. In combinatie met het Trollhätte Kanaal vormt het Götakanaal een verbinding tussen Stockholm met Göteborg.
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Een oldtimer, met een vracht oud ijzer.  
     
   
     
  Van Sjötorp rijden we verder naar Kleva Sand, waar we ons middagbroodje eten. Dan rijden we verder naar Kristinehamn.  
     
   
     
   
     
  Deze kerk van Kristinehamn werd gebouwd in 1858.  
     
   
     
  Vroeg in de middag stoppen we op camping Herrgårdsliv bij Kristinehamn (www.herrgardsliv.se) Eerst hebben we bij de camperplaats aan de jachthaven gekeken, maar daar stond het camper-aan-camper en vol dus. Onze camping ligt aan het Vålösundet waar we vanaf ons plekje over uit kunnen kijken.  
     
     
   
     
  Rond 11 uur gaat de zon onder en gaan we een potje slapen. Tot morgen .....  
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 89 kilometer van Mariestad naar Kristinehamn.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 27   VOLGENDE DAG >>   TOP