1 juli 2017
  
 
  
DAG 30
 
 
 
  Het heeft niet geregend afgelopen nacht en als we wakker worden is er veel minder wind en is het 14 graden. Het is wel bewolkt, maar met hier en daar wat blauwe lucht. We vertrekken van de camping en rijden door Jönköping naar het noorden. Dan komen we langs de plaats Husqvarna en zien een bord dat er een Husqvarnafabrieksmuseum is. Even afslaan om daar te kijken. Maar helaas het museum gaat op zaterdag pas om 12 uur open. Daar wachten we niet op en gaan verder noordwaarts langs het Vättern. Het weer klaart op en de zon komt steeds meer te voorschijn.  
 
 
 
   
     
  Over een landelijke weg rijden we naar de plaats Gränna, bekend om de zuurstokkenfabricage. Net als vorig jaar lukt het ons niet om ergens in Gränna de camper te parkeren. Er is gewoon te weinig ruimte en het is te druk. Ach....we zijn toch niet zulke liefhebbers van zuurstokken, dus rijden we verder.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na wat bossen bereiken we een gebied met veel korenvelden, waar veel klaprozen, korenbloemen en margrieten staan. Het is een prachtig gezicht.  
     
   
     
   
     
   
     
Rond de middag bereiken we Vadstena, waar een mooie waterburcht uit 1500 staat. Er is ook een leuke jachthaven én een camperplaats, waar we een mooi plekje vinden. Even een "parkeerkaartje" uit de automaat halen, een broodje eten en dan kunnen we de omgeving gaan verkennen.
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij het oude station staat een hele verzameling "oude meuk", niet goed geconserveerd, maar wel aardig om te zien.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We wandelen verder om de waterburcht heen, het weer is inmiddels zomers geworden en met 24 graden zijn we zeer tevreden. Het is zeker tijd voor een ijsje :)  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij de jachthaven zien we aan de overkant onze camper op de camperplaats staan.  
     
   
     
     
  In de haven komt het schip "Diana" binnen, een passagiersschip dat over het Götakanaal van Göteborg naar Stockholm vaart. De passagiers hebben hier de gelegenheid om Vadstena en de waterburcht te bekijken voor het schip weer verder gaat. Het is echte stuurmanskunst om in het smalle vaarwater het schip te keren.  
     
   
     
   
     
  Terug bij de camper kunnen we heerlijk buiten zitten, de barbeque komt uit de berging, de vogels komen al kijken of er iets te eten valt.  
     
   
     
   
     
  Vandaag reden we 97 kilometer van Jönköping naar Vadstena, het werd een mooie zomerse dag.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 30   VOLGENDE DAG >>   TOP