11 juli 2017
  
 
  
DAG 40
 
 
 
  Afgelopen nacht hadden we regen, vanmorgen is het bewolkt en 18 graden. Maar in de loop van de dag wordt het opnieuw zomers weer met ruim 20 graden. We zijn nog maar een paar minuten van de camping vertrokken of we zien een vos voor ons op het weggetje scharrelen. Hoewel we heel langzaam rijden vlucht hij gauw het veld in. Door landelijk gebied, met de voor Öland kenmerkende stenen muurtjes en prachtige bermen met een weelde aan wilde bloemen, rijden we naar het zuiden.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Zo bereiken we de westkust van Öland weer en het water van het Kalmarsund.  
     
   
     
   
     
   
     
  Bij de plaats Borgholm ligt de ruïne van Slott Borgholm op een heuvel aan zee. Ook hier is het erg druk en er wordt op een ruim grasterrein geparkeerd. Wij eten er ons middagbroodje.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Aan het begin van de middag verlaten we Öland en rijden over de kilometers lange brug naar het vaste land, om vervolgens over de 6km lange brug verder richting het zuiden van Zweden te rijden.  
     
   
     
   
     
   
     
  We stoppen vandaag bij de plaats Bergkvara op de Dalskärs-Camping (www.dalskarscamping.se) Een mooie camping aan het water van het Kalmarsund. We staan met de neus naar het water en dat is fijn, want er staat een straffe wind over het water.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In de loop van de avond rijdt er een mooie Chevy over de camping, die moet natuurlijk even op de foto.  
     
   
     
   
     
   
     
  Vandaag verlieten we Öland en reden 132 kilometer van Löttrop naar Bergkvara.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 40   VOLGENDE DAG >>   TOP