15 juli 2017
  
 
  
DAG 44
 
 
 
  Het was heel stil vannacht op de camping en we hebben erg goed geslapen. Vandaag gaan we in de stad Faaborg kijken. Dus rijden we naar de haven, waar we wonderwel de camper op een goede plek kunnen parkeren. Ons komen al een aantal Oldtimers tegemoet, want er is een Oldtimershow bij de haven. Daar gaan we dus eerst eens even kijken.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Ook in het water liggen een aantal oldtimers, zoals dit zeilschip uit 1898. Het wordt nog gerestaureerd en veel authentieke details zijn nog goed te zien. We maken een praatje met de enthousiaste leden van de restaurantieploeg.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We wandelen verder langs de haven, het is prachtig weer en er is veel te zien.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Dan gaan we het oude centrum van Faaborg verkennnen en dat is ook een verrassing. De stad heeft mooie, sfeervolle straatjes met veel kleur en een schat aan stokrozen voor de huizen. Op verschillende plaatsen in de stad en bij de haven spelen vandaag "oldtimer-bandjes", de terrassen zijn vol.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Langs de haven wandelen we terug naar de camper, langs een mooi aangelegd zwenbad in de zee, langs glimmende jachten en chique appartementen aan het water. Faaborg is een prachtige stad.  
     
   
     
   
     
   
     
  Moderne schepen en een in 2001 nagebouwd schip anno 1600, het past allemaal bij het water en de omgeving.  
     
   
     
   
     
   
     
  Na een paar uur verlaten we Faaborg en rijden verder over het eiland Funen naar de ferry bij Bøjden voor de oversteek over de Kleine Belt naar Fynshav op het eiland Als.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij de ferry blijkt dat er in het seizoen op bepaalde afvaarten korting gegeven wordt voor caravans en campers. Dat is mooi meegenomen, want we hebben toch geen haast. Als een van de laatsten worden we aan boord gemanouvreerd.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Over de brug van het eiland Als naar het vasteland van Denemarken, nu zijn we in Jutland. We rijden door naar de plaats Aabenraa, waar we een leuke plek op de Fjordlyst Camping vinden.  
     
   
     
   
     
   
     
  We reden vandaag slechts 66 kilometer van Faaborg naar Aabenraa, het was een erg leuke en mooie dag.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 44   VOLGENDE DAG >>   TOP