5 augustus 2017
  
 
  
DAG 1
 
 
 
  De verjaardag van Hans werd gisterenavond al gezellig gevierd. Vanmorgen zijn we toch op tijd opgestaan, we gaan aan een nieuwe reis beginnen: op naar Zwitserland!  
 
 
 
   
     
  We rijden naar het zuiden via Arnhem, Nijmegen en Venlo. Het is op de snelweg een ware uittocht van vakantiegangers met caravan. Toch rijdt het gelukkig allemaal redelijk door.  
     
   
     
  Op de parkeerplaatsen langs de Autobahn is het enorm druk. De vrachtwagens staan er geparkeerd op de op- en afritten. We kunnen zelfs een keer helemaal geen plek vinden voor een koffiepauze en moeten dan doorrijden naar een andere plek.  
     
   
     
  Soms komt er een donkere lucht opzetten, maar van echt ernstige regen is vandaag geen sprake.  
     
   
     
  Het wordt steeds heuvelachtiger en we rijden regematig over een "Talbrücke" om de hoogteverschillen in het landschap te overbruggen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Door de Eifel, langs Andernach, komen we bij de Rijn om dan door te rijden naar Koblenz. De camping bij de Dreieck is helaas vol dus rijden we onze route stroomopwaarts langs de Rijn verder.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Brey am Rhein vinden we een leuke camping, waar we met onze neus naar het water kunnen staan. Echt een plekje naar onze zin. (www.camping-freizeitzentrum-brey.de) De camping heeft geen Internet, maar dat is voor ons ook geen noodzaak.  
     
   
     
   
     
  Aan de overkant van de Rijn zien we, hoog boven het water, het middeleeuwse kasteel Marksburg liggen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 335 kilometer van thuis naar Brey am Rhein in Duitsland en hadden temperaturen tussen de 17 en 22 graden en soms een paar spetten regen.  
     
   
 
 
TERUG       dag 1   VOLGENDE DAG >>   TOP