9 augustus 2017
  
 
  
DAG 5
 
 
 
  Afgelopen nacht hebben we een klein regenbuitje gehad en als we wakker worden is het nog bewolkt. Maar al gauw breekt de zon door en is het fijn weer om op pad te gaan. Vandaag hebben we te maken met zonnigige perioden, bewolking en in de namiddag een beetje regen. Kortom...van alles wat.  
 
 
 
   
     
  We steken de Rijn over bij het Zwitserse grensplaatsje Koblenz. De douane staat te "kijken", we groeten vriendelijk en we hoeven niet te stoppen. Bij Koblenz stroomt de rivier de Aare in de Rijn. Beide rivieren zullen we deze reis nog weer zien.  
     
   
     
   
     
   
     
  We rijden eerst naar het zuiden en dan westwaarts, langs de Aare, door landbouwgebied, bossen en kleine dorpjes en soms een stad. Rondom middelhoge bergen en soms steile rotswanden.  
     
   
     
   
     
   
     
  Even een plaatsje inrijden om een geldautomaat te zoeken en een handje vol Zwitserse Franken pinnen.  
     
   
     
   
     
   
     
  We rijden weg 24 nar Aarau en verder weg 5 naar Olten, een kruispunt van wegen en spoorlijnen. Maar al gauw zijn we weer "buiten", in de natuur. Bij Oensingen slaan we af en rijden het Nationaal Park Thal in.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We rijden vandaag door de kantons Bern en Jura, alles Franstalig, verder langs Moutier en Delémont. Vervolgens weg 18 naar Courtételle, Bassecourt en Saint Brasse. Langs Le Noirmont en Le Ferrière komen we in La Cibourg.  
     
   
     
  De weg loopt door een grote houtzagerij.....ofwel de houtzagerij is aan beide zijden van de weg.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In La Cibourg vinden we een bijzondere camping, het is net een soort Efteling... (www.centrelacibourg.ch) De camping ligt op een hoogte van 1050 meter en we worden erg hartelijk ontvangen. "Zoek zelf maar een leuke plek" en die vinden we mooi vooraan. Voor 30 CHF kunnen we er staan, inclusief stroom.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 182 kilometer van Waldshut-Tiengen in Duitsland naar La Cibourg in Zwitserland. We hadden wolken, zon en regen en temperaturen tussen 15 en 22 graden.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 5   VOLGENDE DAG >>   TOP