11 augustus 2017
  
 
  
DAG 7
 
 
 
  Vannacht begon het te regenen, eerst miezer en het werd steeds meer. Er schijnt een slecht-weer-front over de Alpen te gaan trekken. Tenminste.... dat bericht kregen we uit Nederland. Vandaag wordt een dag van regen, regen, regen en nog eens regen. Als we van de camping vertrekken is het 15 graden en in de regenbuien daalt dat naar 11 graden. Over weg nr 5 rijden we naar het zuiden, naar Lausanne, vaak ligt de weg langs een spoorlijn.  
 
 
 
   
     
  Lausanne is een mooie en drukke stad aan het Meer van Genève, met trams, trolleybussen en stoplichten, heel veel stoplichten.  
     
   
     
   
     
   
     
  Na Lausanne rijden we verder langs het Meer van Genève, of Lac Leman zoals ze in het Frans zeggen, naar het oosten. Links de wijngaarden op de hellingen en rechts het meer. Het is mooi rijden.  
     
   
     
   
     
  Dwars door het oude Vevey, met prachtige hotels uit de Belle-Epoque tijd aan het einde van de 19e eeuw. Er zijn mooie tuinen en palmbomen te zien.  
     
   
     
   
     
  In Cully vinden we een parkeerplaatsje aan het meer om koffie te drinken. Het is slechts 13 graden, we hadden het liever iets warmer.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Dwars door de stad Montreux, ook al een chique plaats.  
     
   
     
  Wat verder zien we Château de Chillon in het water van Lac Leman liggen. Deze waterburcht werd gesticht in de 10e eeuw. (www.chillon.ch) Helaas is er voor ons geen ruimte om te parkeren, dus rijden we door.  
     
   
     
  Sommige regenbuien zijn zo hevig dat het verstandig is om de camper even aan de kant te zetten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Martigny bezoeken we het St. Bernhardhondenmuseum (www.museesaintbernard.ch) We zien er oude filmfragmenten over de bergen in de omgeving, een tentoonstelling over het hospice en een aantal mooie, levende Sint Bernhardhonden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Vlakbij het hondenmuseum ligt een camping waar we gaan overnachten. En.......inmiddels is het droog en 16 graden !  
     
   
     
   
     
  Deze dag reden we 108 kilometer van Yverdon-les-Bains naar Martigny. Een dag met veel regen. Maar na regen komt zonneschijn,..... toch ?  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 7   VOLGENDE DAG >>   TOP