18 augustus 2017
  
 
  
DAG 14
 
 
 
  Het was heel stil afgelopen nacht, zelfs de trein hebben we niet gehoord. Als we tegen 10 uur vertrekken is het al 22 graden. Het wordt weer een tropische dag, met temperaturen boven de 30 graden. We rijden verder door het Simmental, door boossen, landbouwgebied en prachtige alpenweiden.De scholen zijn weer begonnen, dus Heidi zien we niet.  
 
 
 
   
     
   
     
  De weg slingert door mooie oude dorpen en langs karakteristieke boerderijen. Langs Rougemont rijden we, dan zijn we weer in het kanton Vaud. We rijden door Chateau 'd Oex, Rossinière, Chateau de Gruyère, Bulle en Riaz. Het is een heel andere streek dan waar wij tot nu toe reden en is zeker interessant.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We bereiken Murten aan de Schiffenensee, waar we niet door de binnenstad rijden vanwege de erg smalle straten.  
     
   
     
   
     
  In Aarberg wacht ons een verrassing: onze route gaat over een heel speciale, oude houten en overdekte brug. De brug is zo smal dat er één rijrichting tegelijk overheen kan. Deze Holzbrücke dateert uit 1557.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Wat later bereiken we Burgdorf, waar we op camping Waldegg gaan staan. Het is drukkend warm, ruim 30 graden. Gelukkig hebben we een plekje met schaduw. In het begin van de avond is er een felle regenbui en dan koelt het wat af.  
     
   
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 159 kilometer van Zweisimmen naar Burgdorf.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 14   VOLGENDE DAG >>   TOP