1 september 2017
  
 
  
DAG 28
 
 
 
  Sinds gisterenmorgen regent het al 24 uur aan een stuk, maar vanmorgen klaart het iets op en wordt het zelfs droog. En het blijft droog tot aan het eind van de middag. We vertrekken met laaghangende bewolking en 10 graden. Onze route brengt ons naar het oosten, langs de grenzen met Liechtenstein en Oostenrijk.  
 
 
 
   
     
  De eerste verrassing vandaag is de omgeving van Gams. Mooie alpenweiden met verspreid liggende boerderijen en een grote "slinger" in de weg door een nauwe kloof met een steile afdaling. Ook nu nog wat hellingpercentages van 10 en 15%. Door de vele regen stroomt het water alle kanten van de bergen en dendert door de beek langs de weg. Het is een fantastisch begin van de dag.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Beken en riviertjes zijn buiten hun oevers getreden en veel landerijen hebben overlast van de grote hoeveelheid regen die gevallen is. We rijden door het dal van de Rhein, die hier de grens vormt met Liechtenstein, door agrarische gebieden en soms door drukke steden.  
     
   
     
   
     
   
     
  Dan bereiken we de Bodensee. Het is mooi rijden langs het water, ondanks dat de zon verstek laat gaan.  
     
   
     
   
     
   
     
  Door Rorschach, Horn, Arbon en Romanshorn rijden we verder, over de Oberschwabische Barockstraβe.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Inmiddels zijn we in het Appenzellerland en rijden tot St. Peterzell, waar we afslaan naar het dorpje Bächli, waar we op de camping gaan staan. (www.camping-baechli.ch)  
     
   
     
   Hoewel het een etmaal geregend heeft, gaan we toch op een grasperceel staan. En dat was een misrekening, lekker vast in de modder dus. Een behulpzame campingbewoner trekt de camper uit de bagger en we gaan dan op het grind staan.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden deze dag 143 kilometer van Waldhaus naar Bächli. Warmer dan 15 graden werd het niet.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 28   VOLGENDE DAG >>   TOP