3 september 2017
  
 
  
DAG 30
 
 
 
  Het was een stille nacht, want....het regende niet. Heerlijk geslapen dus en een beetje langer dan normaal. We vertrekken om 11 uur, met blauwe lucht, wat wolkjes en het is 16 graden. Eerst rijden we nog een stuk langs de Rhein in westelijke richting, wat later volgen we weg 518 naar het noorden en rijden we door het Schwarzwald.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Het is zondag en erg druk op de weg met "dagjesmensen" die ook de klim naar de Feldbergpass maken (1233 meter) en weer naar beneden naar de Titisee. Daar is het extra druk door een Umleitung wegens wegwerkzaamheden. Vanaf Titisee rijden we de Deutsche Uhrenstraβe (wegnummer 500). Het is een erg mooi gebied, we rijden door de plaatsen Fürtwangen, Schönwald en Triberg. Ook rijden we over de Katherinepass met een hoogte van 1057 meter.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De plaats Triberg is erg toeristisch en erg druk.  
     
   
     
   
     
  In Wolfach checken we in bij Trendcamping (www.trendcamping.de) waar we een hartelijke ontvangst krijgen van de Zwitserse eigenaren Priska & Vinzens Blum. We zoeken een fijne plek voor de camper, het is 19 graden en we zitten nog een poosje fijn in de zon. We besluiten om in het campingrestaurant te gaan eten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De menukaart is duidelijk en wij kiezen de CordonBleu en de Bratwurst mit Zwiebelsose. Een goed glas wijn erbij en we zijn weer helemaal tevreden. Het eten is heerlijk, vooral de Cordon Bleu en de salade is voortreffelijk. Complimenten voor de kok. Deze camping komt op onze favorietenlijstje.  
     
   
     
   
     
   
     
  Vandaag reden we 176 kilometer van Waldshut-Tiengen naar Wolfach.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 30   VOLGENDE DAG >>   TOP