17 april 2018
  
 
  
DAG 6
 
 
 
  Goedemorgen om 8:30 uur, het is nog fris, dus eerst even de kachel aan. Vandaag vertrekken we naar Friesland. We verlaten Den Helder over de weg langs de terminal van de veerboot naar Texel en zien dan nog weer de duikboot van het Marinemuseum liggen, waar we zondag een bezoek aan brachten.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
  We rijden zuidwaarts langs het Noordhollands kanaal, vliegveld de Kooij en Ewijcksluis naar Den Oever. Het gebied van het Werelderfgoed Waddenzee, dat loopt van Den Helder naar Esjberg in Denemarken, is het grootste ononderbroken systeem van droogvallende zand- en slikplaten ter wereld.  
     
   
     
   
     
   
     
  Over de Stevinsluizen bij Den Oever rijden we de Afsluitdijk op naar Friesland. De dijk werd ontworpen door Ir. C. Lely en de bouw werd gestart in 1927. In 1932 werd de dijk gesloten, deze is 32,5 kilometer lang, is onderdeel van de Deltawerken en ligt tussen de Noordzee en het IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Kornwerderzand bezoeken we het pas geopende "Afsluitdijk Wadden Center".  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Friesland rijden we langs de Waddenzeedijk naar Harlingen en komen langs de "Stenen Man" op de dijk. Ook in Harlingen liggen veel oude zeilschepen, we maken dus een extra rondje langs de havens.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Vlak voor Sexbierum drinken we koffie langs de weg en zien op een akker een man met een metaaldetector aan het werk. Leuke hobby, misschien ook wel leuk voor camperaars.....  
     
   
     
   
     
  Ook Friesland kent grote boerderijen, vaak met een prachtig voorhuis voor de boerenfamilie.  
     
   
     
   
     
  Door Sint Jacobiparochie, Sint Annaparochie en Vrouwenparochie rijden we langs Stiens naar het noordoosten.  
     
   
     
   
     
  In Holwerd stoppen we vandaag, achter de kerk ligt camping "de Dobbe" (www.campingholwerd.nl) waar we een fijne plek krijgen bij de bloemetjessloot. Er is ook goede Internetverbinding om de website te uploaden. Het was weer een fijne dag.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 6   VOLGENDE DAG >>   TOP