1 mei 2018
  
 
  
DAG 5
 
 
 
  Vandaag, de Dag van de Arbeid, moest er ook meteen 's morgens vroeg gewerkt worden! De gasfles was leeg, dus de kachel kon niet aan en dat was bij 8 graden buiten en 11 graden binnen wel even lekker. Het is bewolkt als we vertrekken en nog best frisjes, we rijden weg 3 naar het zuiden. De "Bergstrasse", via Hemsbach, Weinbach, de Badische Weinstrasse" en de "Bertha Benz Memorial Route" naar Heidelberg.  
 
 
 
   
     
   
     
  Onderweg komen we een parade van klassieke auto's tegen. Altijd een feest om te zien.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Vanaf Heidelberg, waar de Kastanjebomen volop in bloei staan, rijden we langs de Neckar. Een prachtige rivier, omzoomd met bergen met kastelen en met leuke stadjes met vakwerkhuizen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Neckargemünd steken we de rivier over om langs de noord- en oostzijde van de Neckar verder te rijden. Langs Burg Hirschhorn, Burg Hornberg en Kasteel Horneck. We rijden met recht de "Burgenstrasse".  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Schwäbisch Hall slaan we af naar Campingplatz am Steinbacher See.  
     
   
     
   
     
   
     
  Campingplatz am Steinbacher See (www.camping-schwaebisch-hall.de). We hebben hier al eens eerder gestaan, onderaan de heuvel waarop klooster Comburg ligt. Als het morgen goed weer is, blijven we om het stadje Schwäbisch Hall te bekijken.  
     
   
     
   
     
   
     
  Net als afgelopen dagen was het 's morgens koud en bewolkt, na het middaguur breekt de bewolking en verschijnt de zon. Het was prima weer om te rijden en we hebben op de camping nog heel even buiten kunnen zitten.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 5   VOLGENDE DAG >>   TOP