3 mei 2018
  
 
  
DAG 7
 
 
 
  Vanaf Schwäbisch Hall rijden we vandaag via Vellberg en Rosenberg naar Ellwangen. Een wat grotere plaats waar we bij de supermarkt wat inkopen doen. Het blijft de hele dag grotendeels bewolkt, maar de temperatuur loopt wel op. Rond de middag is het ca 20 graden en 's middags zien we soms de zon.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  's Middags rijden we naar Giengen an der Brenz, waar het Steiff museum is gevestigd. We willen wel eens bij die wereldberoemde beren rondkijken. Het blijkt een hele leuke tentoonstelling te zijn.  
     
   
     
  Richard en Margarete Steiff hadden een confectiehandel in viltwaren in Giengen an der Brenz. Een klein speldenkussen in de vorm van een olifant was in 1877 het eerste knuffelbeest dat zij maakten. Dit zou het begin worden van een wereldcarrière. De doorbraak was in 1902 : een beer met bewegende armen en benen. Vooral in de VS was dit dier een groot succes en, naar de toenmalige president Theodore Roosevelt, werd het "Teddy" genoemd. Inmiddels worden er door Steiff allerlei soorten knuffels gemaakt en wereldwijd verkocht.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Gedemonsteerd wordt hoe de moderne beren onder hoge druk gevuld worden met polyester. Vroeger werden de beren met houtwol gevuld.  
     
   
     
   
     
   
     
  Na het bezoek aan de beren rijden we verder over weg 492, de "Strasse der Staufer" tot aan Wertingen.  
     
   
     
   
     
  In Wertingen vinden we een plek op een leuke kleine camperplaats (www.wohnmobilpark-wertingen.de) Hier kunnen we prima staan voor een nachtje.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na een leuke dag is het lekker uitrusten achter de camper.....  
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 7   VOLGENDE DAG >>   TOP