5 mei 2018
  
 
  
DAG 9
 
 
 
  We vertrekken van de camperplaats bij Eichstätt, met dank aan de buurman-camperaar die per ongeluk onze electrameter had bijgevuld en wij hier gratis stroom hadden. Tja, die dingen werken ook overal anders. De controleur van de camperplaats heeft beloofd om de Nederlandse vlag juist op te laten hangen. Ze had geen idee hoe deze er uitziet.  
 
 
 
   
     
   
     
  Onze route gaat naar het zuidwesten, over weg nr. 13 naar Ingolstadt aan de Donau, waar we makkelijk over de rondweg omheen rijden. Dan verder over weg 16a richting Regensburg, door de plaats Vohlberg an der Donau en daar onder een leuke toren door te rijden en dan steken we de Donau weer over.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Naast koolzaad wordt er in deze regio ook hop verbouwd, met de kenmerkende hoge stokken waarlangs de ranken moeten groeien.  
     
   
     
   
     
   
     
  Regensburg bereiken we over de "Strasse der Kaiser und König" en maken we kwartier op de Azur Camping "Regensburg". Het voordeel van deze camping is dat de bushalte pal voor de camping is. Na een broodje gegeten te hebben, nemen we de bus naar de binnenstad om die te gaan verkennen.  
     
   
     
   
     
  We stappen uit bij de stenen brug over de Donau, welke werd gebouwd tussen 1135 en 1146. De brug is 336 meter lang en had oorspronkelijk 3 torens. Sinds de 12e eeuw overspant hij de Donau.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De oude binnenstad is kleurrijk en interessant. Kronkelende straatjes en steegjes, veel leuke winkeltjes en terrassen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Via smalle straatjes en steegjes bereiken we de St. Peter Dom, het belangrijkste gotische bouwwerk van Beieren met het grootste vrijhangende orgel ter wereld. De bouw van de kerk heeft 250 jaar geduurd en de kerk heeft een voor Duitsland unieke hoeveelheid gebrandschilderde ramen uit die tijd.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In de Schatkamer van de Dom zijn eeuwenoude kostbare kunstwerken te bekijken.  
     
   
     
   
     
  Na het bezoek aan de Dom lopen we nog even de achter de Dom gelegen Niedermünster kerk in. De organist is juist aan het spelen op het bijzondere orgel.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Terug bij de Donau stappen we weer op de bus terug naar de camping.  
     
   
     
  Deze dag was toppie en op de camping gaat de bbq aan. Het is heerlijk zomers weer.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 9   VOLGENDE DAG >>   TOP