15 juni 2018
  
 
  
DAG 1
 
 
 
  Vandag vertrekken we voor een lange reis naar Noorwegen. Maar deze eerste dag gaan we nog even naar Friesland, naar het idylische Sloten. Hier treffen we vrienden die met een bootje door Friesland gaan varen de komende weken. Wij rijden door de Kop van Overijssel, door Giethoorn en langs het Tjeukemeer naar Sloten.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Aan het water het Slotergat ligt camping de Jerden, waar we een camperplaatsplekje hebben gereserveerd. (www.campingdejerden.nl)  
     
   
     
   
     
   
     
  Het duurt niet lang en dan arriveren ook onze vrienden met de "Aquarius" en wij kijken toe hoe vakkundig wordt afgemeerd. Dan gaan we fijn aan boord samen koffie drinken.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
 

De Friese vlag bestaat uit vier blauwe en drie witte diagonale banen. In de witte banen staan zeven rode pompeblêden. Deze pompeblêden verwijzen naar de middeleeuwse Friese "zeelanden", zelfstandige landstreken langs de kust tussen Alkmaar tot de Wezer. Zij hadden samen een verdedigingsverbond tegen de Noormannen.

 
     
   
     
  In het begin van de avond lopen we met elkaar naar Sloten om hier wat rond te kijken en samen een hapje te eten. Sloten is een prachtig oud stadje, bekend van de Elfstedentocht, met slechts 700 inwoners. Tijdens de Elfstedentocht rijden de schaatsers dwars door dit oude stadje met zijn mooie oude huizen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG       dag 1   VOLGENDE DAG >>   TOP