17 juni 2018
  
 
  
DAG 3
 
 
 
  Vandaag doen we een beetje rustig aan en vertrekken dus niet vroeg en......staan meteen achteraan de camperplaats weer stil. Er komt een grote drijvende bok met een enorme kraan de sluis invaren. Even kijken dus...... en aan de andere kant van de sluis opnieuw kijken hoe de sluisdeur inclusief het wegdek aan de kant geschoven wordt. Een mooi technisch staaltje van bruggenbouw.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
 

De vlag van de Bondsrepubliek Duitsland is zwart-rood-geel in gelijke banen. Er is ook een versie met het wapen van Duitsland in het midden, dat is de vlag die alleen door de overheid en het leger gebruikt wordt.

 
     
   
     
  We verlaten Bremerhaven, dwars door de stad en langs het Deutsches Schiffartsmuseum. Het is niet druk, het is zondag. Het museum willen we op een van onze volgende reizen bezoeken.  
     
   
     
  Dan rijden we een stukje over weg 27 naar het noorden, vervolgens naar het oosten door een gebied met akkerbouw en bossen. We komen langs Bedekesa, Lamstedt en tenslotte bereiken we Wischhafen waar we de veerboot nemen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De veerdienst Wischhafen - Glückstadt is erg druk en we moeten een poosje in file wachten. We staan als laatste op de boot naar de overkant. De overtocht over de Elbe duurt niet lang. De Elbe is een grote, drukke rivier, de waterweg naar Hamburg. Terwijl we op de boot staan krijgen we tijdens de overtocht een regenbui op ons dak.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We besluiten om op de camperplaats in Brokdorf te overnachten. Eens even dokteren wat er met de koelkast aan de hand is, die weigert om op de accu te draaien .... en anders morgen even naar de koelkast-dokter.  
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 3   VOLGENDE DAG >>   TOP