21 juni 2018
  
 
  
DAG 7
 
 
 
  Lekker geslapen in het stille bos. Vandaag verder naar het noorden door Zweden, naar de Noorse grens. Maar eerst de kapotte koplamp in orde maken. Vlak langs onze route zit een grote Adria-dealer, maar helaas, hij weigert ons te helpen omdat hij het druk heeft..... De volgende garage heeft het ook te druk, dus naar de overkant gelopen, een Mercedes garage. Ja, hoor ... "doen we even". Binnen tien minuten voor elkaar en gratis, ook de lamp. Klasse !  
 
 
 
   
     
  We vervolgen onze route, eerst een stukje E6 tot Bohus, bij de vesting, en dan verder tot Stora Högen om af te slaan naar de 160. De weg gaat langs veel rotsen, water, bruggen en eilandjes. Het weer is rpima, droog en met de zon wordt het zelfs even 19 graden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na de Stenungsöbron rijden we even later over de hoge Tjörnbron.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We zien vandaag ook elanden.....op de verkeersborden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In de route ligt de oversteek met de veerboot naar Finnsbo, ongeveer 15 minuten en gratis. Aan de overkant rijden we verder over de 162.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Vervolgens weg nr 165 naar het noorden, langs Dingle, Svarteborg en Hällevadsholm. Hier zijn meer bossen en landbouwgebied. In de lucht gebeurt er ook iets...... hoe dichter bij Noorwegen, hoe donkerder de lucht. Dat belooft weinig goeds.  
     
   
 

  

 
   
     
   
     
   
     
   
 

 

 
   
     
  Gelukkig rijden we langs de rand van de bui en onze dag eindigt met regen. De temperatuur daalt van 19 naar 9 graden. We stoppen op de Bullarebygdens Camping, bij Vassbotten. We reden vandaag 198 kilometer en het was een prachtige rit.  
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 7   VOLGENDE DAG >>   TOP