2 juli 2018
  
 
  
DAG 18
 
 
 
  We nemen afscheid van de Tvindefossen, vanmorgen ligt deze weer volop in de zon. Wij rijden vandaag verder over de E16, langs het Oppeimsvatnet en wat verder door twee tunnels met een steile afdaling.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Het is weer een ander landschap dan de afgelopen dagen. Vlak voor Gudvangen drinken we koffie onderaan een enorme rotswand. Ontzagwekkend hoor. Daarna rijden we door de 11 kilometer lange Gudvangentunnelen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Fläm aan het Aurlandfjorden ligt een enorm cruiseschip in de haven. Wij parkeren de camper en kijken ook even rond in dit toeristisch oord. Leuke souvenirs, ha....."dat kunnen we zelf wel maken" denken we en we eten als een toerist "fish & chips". Best wel eens lekker.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na Fläm rijden we verder over de E16 en door de beroemde Lærdalstunnelen, die met 24,5 kilometer de langste autotunnel ter wereld is.. Onderweg zijn er in de tunnel een paar parkeerplaatsen, die blauw verlicht zijn. Heel apart, om stil te kunnen/mogen staan in een tunnel. De hele rit door de tunnel duurt ongeveer 25 minuten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na de Lærdaltunnel slaan we af naar Lærdal, waar we eerst even bij de kerk kijken, dan wat boodschappen doen en vervolgens naar de camping rijden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Op de camping (www.laerdalferiepark.com) zijn ruime plaatsen en we vinden een fijne plek met schaduw. Het is inmiddels 25 graden, dus opnieuw bbq-time.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 105 kilometer, waarvan een flink deel door tunnels.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 18   VOLGENDE DAG >>   TOP