30 juli 2018
  
 
  
DAG 46
 
 
 
  Het wordt vandaag opnieuw een warme dag met temperaturen tussen de 25 en 27 graden. Mèt wolken en zon, geen regen, maar wel wind. Die wind geeft een beetje verkoeling. We rijden nog een stukje langs het Trondheimfjorden en dan om Trondheim heen over de E6 en de 3 naar het zuiden.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Gigantisch indrukwekkend zijn de wegwerkzaamheden aan de E6 bij Trondheim. Vandaag is de eerste werkdag na de vakantie voor de wegenbouwers.  
     
   
     
   
     
   
     
  We rijden de E6 tot bij Ulsberg, waar we afslaan en weg nummer 3 gaan volgen. Deze weg is minder druk dan de E6 en ligt ook door een prachtig natuurgebied. Bosrijk, bergachtig gebied en we klimmen tot 733 meter hoogte.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Het Kerkje van Kvikne werd in 1652 gebouwd en heeft veel van de structuur van een Stavkirke. Helaas is de kerk vandaag gesloten, dus we kunnen niet anders binnen kijken dan door de ramen te gluren. Het kerkje heeft een bijzonder fraai, beschilderd interieur.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Tynset vinden we op de camping een overnachtingsplek (www.tynsetcamping.no). Het is goed weer voor de bbq.  
     
   
     
  Meestal zijn wij tussen vier en vijf uur op een camping, er is dan nog ruim plaats. In de loop van de avond staan de meeste campings vol.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 46   VOLGENDE DAG >>   TOP