3 augustus 2018
  
 
  
DAG 50
 
 
 
  We vertrekken van de camperplaats bij de sluizen van Trollhättan en rijden een klein stukje tot het vlakbij gelegen Saab Museum. Voor het museum treffen we een passant met een oldtimer, we zien deze oldtimers regelmatig rijden in Zweden.  
 
 
 
   
     
  Langs het ooit belangrijke Göta kanaal zijn veel interessante, oude industriële gebouwen en machines te zien. Ook nu varen er nog behoorlijke vrachtschepen door het kanaal. Mogelijk kunnen we tijdens een andere reis hier iets meer van zien.  
     
   
     
   
     
  Het Saab museum (www.saabcarmuseum.se) heeft een aardige, maar niet zo'n heel grote collectie auto's staan.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Een oude hijskraan aan het Göta kanaal, waar men indertijd stoomlocomotieven mee op een schip takelden. Zo'n locomotief woog toch ruim 100 ton.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We gaan verder op onze route naar het zuiden, over weg 42, het is warm. Vandaag wordt het toch weer 27 graden.  
     
   
     
   
     
  We maken een fotostop bij Stavkirke Hedared, waar in de kerk geen staaf te bekennen is. Ook de gids heeft nog nooit van een staaf in een staafkerk gehoord. Desondanks is het een mooi oud kerkje, waarvan de oorspronkelijke bouwdatum onbekend is. Waarschijnlijk gebouwd in de middeleeuwen en later enkele keren verbouwd en gerestaureerd. Het heeft mooie schilderingen, de vensters werden pas in 1781 geplaatst.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Smålandsstenar eindigen we deze dag op de Hörsjönscamping (www.horsjonscamping.com), welke gerund wordt door een Nederlandse familie. We kunnen op een ruime plek in de schaduw staan.  
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 50   VOLGENDE DAG >>   TOP