5 augustus 2018
  
 
  
DAG 52
 
 
 
  We hadden afgelopen nacht een flinke regenbui, maar in de ochtend is het droog. Vandaag trekken we weer verder door Denemarken naar het zuiden, het wordt 22 a 23 graden. We rijden naar Roskilde en zien veel Amerikaanse Oldtimers, al dan niet met caravan, die kennelijk van een festival komen.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Roskilde is het druk, met volle parkeerplaatsen. Een bezoek aan het Vikingschipmuseum en de Dom blijft dus op de lijst voor een volgende keer.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Het is mooi rijden door het golvende landschap van Denemarken. We genieten van de steeds wisselende wolkenpartijen en de grotendeels geoogste korenvelden. Hier en daar staan nog oude huizen met voor Denemarken typerende rieten daken.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij de Farøbro houden we een stop en eten een ijsje uit eigen vriezer met zicht op de brug. Het waait erg hard.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Maribo is op de camping (www.maribo-camping.dk) genoeg plaats voor ons om te overnachten. Ook hier op de camping zien we verschillende Oldtimers staan.  
     
   
     
   
     
  We horen veel geluid/muziek in de omgeving en gaan op onderzoek uit wat het is. Het blijkt dat er in een openlucht-theather naast de camping geoefend wordt voor de musical "Dr. Zhivago", welke a.s. 9 augustus hier in premiere gaat. We zagen al veel affiches hangen. Het blijkt een grote productie te zijn, inclusief een groot orkest. We mogen vrij rondkijken en zelfs bij de geluidstechnicus, die ook wel iets uit wil leggen. Reuze interessant! Er wordt alleen in Denemarken opgetreden. Dat deden ze met de musical Miss Saigon zelfs twee jaar. Het lijkt ons een fantastische voorstelling te worden, die volgens zeggen 3,5 uur duurt. www.noerregadeteatret.dk    
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Terug bij de camper drinken we een glas en maken wat te eten. Het was weer een bijzonderre dag!  
     
   
     
  We reden deze dag 200 kilometer.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 52   VOLGENDE DAG >>   TOP