29 april 2019
  
 
  
DAG 3
 
 
 
  Vandaag is het zonnig, er is zelfs blauw in de lucht en het wordt 12 graden. Het warmterecord van deze reis tot nu toe! Als we de camping verlaten kopen we aan de overkant bij boulangerie Quignon een vers broodje en wat lekkers voor bij de koffie. We rijden door het centrum van Châlon-en-Champagne de stad uit en zijn weer op het heuvelachtige platteland.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We volgen de D977 of de N77, afhankelijk naar welk bordje je kijkt, de weg is hetzelfde. En fijn te rijden met veel parkings.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In de loop van de middag rijden we Pontigny binnen, een oude plaats met een abdij uit 1114. We installeren ons op de gloednieuwe camperplaats, drinken koffie en gaan dan op pad.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Abbaye de Pontigny werd in 1114 gebouwd door monniken uit Citeaux. Inmiddels is het geen klooster meer en we kunnen rustig rondkijken. (www.abbayedepontigny.com) Het orgel werd in 1643-1645 gebouwd en in 1943 ernstig beschadigd door een exploderende munitietrein bij het station. De tuin heeft indrukwekkende bomen die eeuwen oud zijn.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  De nieuw aangelegde camperplaats tegenover de abdij van Pontigny. Je kunt er voor 7 euro per nacht staan. De stroom is wel duur: 9 euro voor 12 uur electra.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Vandaag reden we 144 kilometer van Châlons-en-Champagne naar Pontigny. We hebben de Champagnestreek verlaten en rijden nu door de Bourgogne.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 3   VOLGENDE DAG >>   TOP