30 juni 2019
  
 
  
DAG 9
 
 
 
  Als we wakker worden staat de zon alweer hoog aan de lucht en stijgt de temepratuur snel. Wij vertrekken uit Kragenæs en rijden verder over het eiland Lolland. Via Maribo om bij Nykøbing over te steken naar het eiland Falster.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Regelmatig zien we vrachtauto's vol feestvierende geslaagde jongelui.  
     
   
     
   
     
   
     
  In Stubbekøbing maken we de oversteek naar de plaats Bogø op het eiland Møn.  
     
   
     
   
     
   
     
  De toegang tot de ferry is best smal, maar het lukt precies met de camper. Naast een motor met aanhanger en 4 fietsers zijn wij de enige passagiers op deze kleine boot.  
     
   
     
  We treffen het, want in de zomer wordt deze veerdienst uitgevoerd door de oude houten veerpont "Ida", gebouwd in 1958/59. Het schip is 120 ton, 30 meter lang en 9,13 meter breed. (www.idas-venner.dk)  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Damsholte stoppen we om de dorpskerk uit 1743 te bekijken. Het is de enige dorpskerk in Denemarken die in Rococostijl is gebouwd. De kerk is inderdaad afwijkend van de andere Deense kerken die we tot nu toe zagen, maar niet zo "uitbundig" als wij verwacht hadden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Kalvehave willen we op de camperplaats gaan overnachten. Hier waren we ooit al eens en je hebt er een mooi uitzicht op de hoge brug. Maar het waait zo hard, dat je gewoon gezandstraald wordt. Wij gaan dus op zoek naar een andere plek.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Op de camping in Nykøbing vinden we een fijne luwe plek in de schaduw. De komende dagen schijnt er meer bewolking te komen. Hopenlijk wordt het dan ook iets koeler.  
     
   
     
   
     
  Vandaag reden we 160 kilometer van Kragenæs, via Kalvehave en Farø naar Nykøbing.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 9   VOLGENDE DAG >>   TOP