12 juli 2019
  
 
  
DAG 21
 
 
 
  De dag begint grijs, nadat het in de nacht geregend had. Maar de temperatuur loopt al aardig op, tegen de middag zal het ruim 20 graden zijn. Bij de jachthaven is men visnetten aan het schoonmaken: de netten worden door een buis getrokken waardoor men met een hogedruk water spuit. Er komt veel vuil van de netten.  
 
 
 
   
     
   
     
  We vertrekken uit Voerså en maken meteen een paar bloemenfoto's, korenbloemen, margrietjes en klaprozen. Dan rijden we weg 589 richting Flauenskjold en stoppen bij het Voer Kirke.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Deze kerk is vaak verbouwd en gerestaureerd, het schip is het oudste en in ca. 1150 gebouwd. Het houtsnijwerk aan de kansel bestond uit meerdere delen, de ander delen zijn te zien in het Nationaal Museum.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Het balkenplafond is fraai beschilderd.  
     
   
     
   
     
  In Sæby rijden we langs de jachthaven en zien aan de overzijde het beeld van "the Lady of the Sea". Het is hier en verder aan de kust druk, erg druk. Het is hoogseizoen, de vakanties zijn begonnen en het is ook nog weekend.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  we rijden door Frederikshavn, een grote havenplaats met o.a. een ferry naar Zweden.  
     
   
     
   
     
  Skagen is een sfeervolle, maar zeer drukke vakantieplaats. De camper parkeren is vandaag echt niet mogelijk.  
     
   
     
   
     
  Op het uiterste puntje van het schiereiland staat de "Skagen Fyr", hierheen gaan bijna alle vakantiegangers lijkt het wel. Met de auto, de camper, de fiets of lopend. Het is er erg druk. Wij rijden een rondje en gaan dan verder naar Hirsthals.  
     
   
     
  Wij gaan naar Hirsthals Camping, een plek waar we in voorgaande jaren ook al eens stonden. Het is inmiddels prachtig, zonnig weer. We lopen een rondje om de camping langs de kust.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden deze dag 147 kilometer van Voerså naar Hirsthals. We zijn nu 3 weken onderweg en hebben er 2691 kilometer op zitten.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 21   VOLGENDE DAG >>   TOP