8 september
 
 
 
DAG  10
   
 

Het was een rustige nacht bij de visserijhaven van Stahlbrode. Vandaag rijden we verder en eerst naar de stad Greifswald, waar grote kerken staan, een oude historische haven is, veel plezierjachten en weinig parkeermogelijkheden. Langs de weg stoppen we even bij een oude zeilboot.

 
 
 
 
 
 
 
En dit gebouw.....? Is het nooit afgebouwd of is men met slopen gestopt ?
 
 
 
 
 
In Wolgast vinden we een mooie plek voor de lunchpauze aan het water bij de Peenebrücke. De oorspronkelijke brug werd in 1934 geopend en in 1945 door de Duitsers opgeblazen toen zij zich terugtrokken. Een nieuwe brug werd gebouwd in 1950, welke in 1996 werd vervangen door deze brug. Er werd 2289 ton staal voor gebruikt. De brug komt in werking door een motor van 61 pk.
 
 
 
 
 
 
 
Door de nauwe straatjes van Wolgast rijden we naar en dan over de Peenebrug.
 
 
 
 
 
 
In Mellenthin bekijken we de dorpskerk, die in 1319 ontstaan is als een kleine kapel. In het koor zijn in de kruisgewelven beschilderingen te zien uit 1420.
 
 
 
 
 
 
 
 
De kerk wordt nog één keer per maand gebruikt voor een kerkdienst. Men zoekt financiering voor renovatie en onderhoud van kerk en begraafplaats.
 
 
Bij Karnin staat het restant van een Eisenbahn Hohbrücke, met daarbij een kleine camperplaats. Het is wel erg afgelegen, dus wij gaan wat verderop.
 
 
In Mönkebude bij de jachthaven is een camperplaats waar nog ruimte genoeg is, hier gaan we overnachten. Voor het laatst in de buurt van de Ostsee.
 
 
Vandaag reden we 170 kilometer van Stahlbrode naar Mönkebude.
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 10   VOLGENDE DAG >>   TOP