9 september
 
 
 
DAG  11
   
 

Vannacht begon het te regenen en dat zal het vandaag lange tijd ook blijven doen. Het is 14 graden en in de middag, als het droog wordt, dan bereiken we 16 graden. We vetrekken van de camperplaats bij de jachthaven van Mönkebude. Om het terrein van de jachthaven is een damwand geslagen. Hiermee kan men bij extreem hoog water het dorp beschermen tegen natte voeten.

 
 
 
 
Wij rijden deze dag door een uitgestrekt en heuvelachtig landbouwgebied, met zo nu en dan een dorpje. Het is interassant om te zien, al is het vandaag door de regen erg grijs en niet zo fotogeniek.
 
 
De wegen zijn meestal "kei-goed", maar een enkele keer ook "kei-slecht", iets verderop lag een vrachtwagencombinatie op zijn kant in de berm. We rijden al sinds 3 september door de voormalige DDR en vanaf vandaag rijden we langs de Poolse grens naar het zuiden. Vlak voor de grensovergang naar de Poolse plaats Szczecin (Stettin) buigen we af en rijden verder over de B113. De grens tussen Polen en Duitsland ligt langs en in de rivier de Oder, het gebied is het Nationalpark Unteres Odertal.
 
 
In Gärtz stoppen we om ons middagbroodje te eten, vlak naast de laatste toren van de vestingsmuur uit de 13e eeuw. Op de 1e verdieping van deze toren was een gevangeniscel.
 
 
 
 
 
 
Naast de toren staat het Rathaus van Gärtz.
 
 
 
Onze dag eindigt bij de jachthaven van Schwedt a.d. Oder waar enkele campers verspreid over het terrein kunnen overnachten.
 
 
We reden vandaag 126 kilometer van Mönkebude naar Schwedt aan de Oder.
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 11   VOLGENDE DAG >>   TOP