ZEEREIS
 
 
 
NOORWEGEN
    22 december 2019
   
DAG 6
 

Vandaag leggen we aan in Tromsø, waar er gelegenheid is om de stad te bezoeken. Dat zal rondkijken zijn zonder zon, want we beleven hier voor het eerst een Poolnacht, de zon komt niet boven de horizon. Vanaf nu hebben we ook de grootste kans om het Noorderlicht te zien.  

 
We leggen kort aan in Finnsnes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We leggen aan in Tromsø en zien aan de overkant de IJskathedraal liggen. Later in deze reis gaan we een concert in deze kerk bijwonen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Domkerk van Tromsø is de meest noordelijkste kathedraal ter wereld en volledig van hout gebouwd. De kerk werd in 1861 gewijd en heeft sinds 1952 de status van domkerk. Bij de kerk ligt een middeleeuws kerkhof, welke tot de eerste helft van de jaren 1800 in gebruik was.

 
 
 
 
 
 
 
In een van de prachtige winkels van Tromsø scoren we een mooie Noorse trui en kijken de ogen uit naar al die mooie huisvlijtspullen.
 
 
Het diner vandaag geeft een Suppe av ovnsbakt selleri. Het is weer eerst de vulling op het bord en dan komt de kan met hete gebonden soep langs.
 
 
Het hoofdgerecht is Arktisk røye fra Sigerfjord, heerlijke vis van de Vesterålen werd `s nachts in Sortland aan boord gebracht.
 
 
En het toetje is een Chocoladeterrine = Blåbærsorbet og Sitrontimian Marengs. Marengues dus met citroen-thijm smaak. Het was weer superlekker.
 
 
TERUG   <<<  DAG 5   dag 6   DAG 7  >>>   TOP