ZEEREIS
 
 
 
NOORWEGEN
    27 december 2019
   
DAG 11
 

Vandaag varen we langs "de Syv Søstre" en langs Torghatten, het gebied van de Helgeland-sagen. In de avond meren we aan in Rørvik, waar een mooi kustmuseum is.

 
 
Vandaag varen we opnieuw over de Poolcirkel en er wordt een ceremonie gehouden waarbij men een lepel levertraan moet slikken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We leggen aan in Nessna, waar we wel eens op de camping hebben gestaan, hier vlak aan de haven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dan zien we na dagen de zon echt weer. De dagen zijn duidelijk langer, hoe verder we naar het zuiden varen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tussen de middag weer iets lekkers van het buffet eten......
 
 
De Kong Harald meert aan in Brønnoysund
 
 
Vanavond hebben we het "Farewell-dinner" en bij binnenkomst van het restaurant krijgen we een glas Prosecco aangeboden.
 
 
De officieren zijn bij dit afscheid aanwezig, alsmede een grote deel van de bediening.
 
 
Het voorgerecht is Suppe av grønne erter. Een stukje zuurdesembrood met gesmolten Jarlsberg kaas. De erwtensoep wordt er aan tafel bijgeschonken.
 
 
Hoofdgerecht is Torsk, kabeljauw met bietenrisotto. Echt heel erg lekker.
 
 
Als nagerecht een stukje Sukkerbrød og vaniljeis fra Svolvær. Een klassieker aan boord van de Hurtigen. Ijs bedekt met mereingue, afgebakken in de oven.Daarnaast Moltebeerensaus, de zeldzame Noorse gele bramen.
 
 
De laatste haven deze avond is Rørvik, waar we helaas slechts kort liggen. Hierdoor kunnen we niet het kustmuseum bezoeken, dat bekend is om het bijzondere dak dat op de zeilen van een schip lijkt.
 
 
TERUG   <<<  DAG 10   dag 11   DAG 12  >>   TOP