ZEEREIS
 
 
 
NOORWEGEN
    28 december 2019
   
DAG 12
 

Vandaag komt de zon weer boven de horizon, nadat we 6 poolnachten hebben meegemaakt. In de morgen legt de Kong Harald voor enkele uren aan in Trondheim, de stad die we op de nooordwaartse route ook bezochten. Het Trondheimfjord is 170 kilometer lang en tot 25 kilometer breed. Evenals veel andere fjorden is het fjord erg diep, de grootste diepte bedraagt 577 meter. In de namiddag is er een korte stop in Kristansund.

 
 
Hoewel het al veel lichter is dan in het noorden, zien we de zon vandaag niet. In Trondheim had het gesneeuwd en verder blijft het grijs en grauw.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aanleggen in Kristiansund, waar een aantal passagiers een busexcursie gaan maken en in Molde weer aan boord komen. 
 
 
Zo'n grote zeesleper zien wij niet vaak. 
 
 
 
 
Het diner is weer uit de kunst. Het voorgerecht is Laksepastrami speket med Polarsalt. Het is erg lekker en het meest bijzonder aan dit gerecht is, zoals wordt vermeld op het menu, dat het polarzout is geraffineerd uit zeewater van 80 meter diepte in grote pannen boven open vuur. 
 
 
En dan Hampshite ribbe, lettstekte grønnsaker, urtebakt potet en marnert rødkål og potvinsaus. Tradiotionele varkensrib, wordt in de meeste Noorse families met Kerst gegeten. 
 
 
Nýr ostekake, Cheesecake van biologische "gelukkige" koeien met een bolletje frambozenijs.
 
 
Helaas......nu moeten we de koffers gaan inpakken. Morgen worden we van boord gestuurd...... 
 
TERUG   <<<  DAG 11   dag 12   DAG 13  >>>   TOP