great salt lake & bonneville salt flats

     
van : Salt Lake City (Utah)
naar : Wells (Nevada)
afstand : 183 mijl / 293 km
 

Vanmorgen buiten in het zonnetje kunnen ontbijten, waarna we om half elf vertrekken. Eerst de benzinetank volgooien, wat soms een heel gedoe is. De automaat vraagt allerlei code's, maar uiteindelijk is de tank vol.

We trekken naar het westen, langs het Great Salt Lake en langs grote zoutvlaktes. Bij "the Great Saltair", wat ooit een soort Kurhaus aan zee was, maken we een stop.

Uiteraard gaan we naar het uitzichtpunt van Bonneville Salt Flats, een indrukwekkend geheel van zout, water en bergen op de achtergrond. Onwaarschijnlijk wit ligt het zout te glinsteren. Hoge bergen zout liggen klaar voor transport.

Bij Wendover rijden we de staat Nevada binnen. Hier is het Pacific time, dus een uur vroeger.

 
 
 
 
 
 

 

SALT LAKE CITY

De staat Utah werd op 4 januari 1896 de 45e staat van de Verenigde Staten van Amerika. Het heeft lang geduurd voor men zich mocht aansluiten. De federale overheid eiste ondermeer dat de polygamie afgeschaft zou worden.

 
 
The Great Saltair Resort
 
Tree of Utah Monument
 
 

GREAT SALT LAKE

Het Great Salt Lake is 1.700 vierkante mijlen (4.400 km2) groot en is een overblijfsel van Lake Bonneville, dat 10 keer groter was dan het huidige meer. De maximale diepte is 35 voet. Het water is 3 tot 5 keer zo zout dan het water van de oceaan.

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
"Wendover Will" in Wendover
 
 
 

We rijden door naar de Good Sam camping "Mountain Shadows" in Wells. Deze camping ligt op 1.720 meter hoogte en op de bergen om ons heen ligt nog sneeuw.

 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 3

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP