Rit rond het Flathead Lake naar West Glacier

     
van : Whitefish (Montana)
naar : West Glacier (Montana)
afstand : 136 mijl / 218 km
 

Sinds gisterenavond heeft het niet meer geregend en we staan op met een licht bewolkte hemel. Wat ons betreft voorlopig genoeg regen. Vandaag rijden we rond het Flathead Lake, een groot meer tussen Kalispell en Polson.
 
Als we benzine tanken zien we een bijzondere paardentrailer; de Amerikanen doen alles in het groot. Dus ook een grote trailer voor paarden, ze staan er overdwars in. Langs het meer rijden is, zoals altijd, erg mooi. Ver kijken over het water, op de achtergrond de bergen. Bij een State Park is altijd wel ruimte om een koffie- of lunchbreak te houden. Het blijft tot de namiddag droog, maar wel frisjes. Het vest dus aan.
 
In Polson maken we een wandeling over de Mainstreet. Veel bloemen en vlaggen aan de lantaarnpalen. Ook hier staan veel panden leeg, er is veel "for sale"
 
Als we het meer achter ons laten, rijden we de bergen van Glacier Park tegemoet. Een mooi gebied, landbouw, veeteelt, paarden en mooie huizen. Er is hier duidelijk welstand. Vanaf Columbia Falls rijden we langs de Flathead River omhoog de bergen in. Hier is men ingesteld op toeristen; Glacier National Park trekt jaarlijks erg veel bezoekers. Langs de weg zijn veel RV parken, campgrounds en souvenirwinkels.

 
 
 
Kalispell
 
 
 
 
 
 
Polson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wij hebben gekozen voor de goed ingerichte KOA campground West Glacier en boeken er voor 1 nacht. De camping ligt op een hoogte van 1.068 meter. 's Avonds bestellen we spare ribs bij het campingrestaurantje en eten die in de camper op. Het is nu te koud om buiten te eten.

 

 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 24

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP