een rit door en langs Glacier National Park

     
van : West Glacier (Montana)
naar : Shelby (Montana)
afstand : 133 mijl / 213 km
 

Om 6:00 uur regende het nog een beetje, maar tot het midden van de middag zal het droog blijven. Vandaag een mooie route door Glacier National Park en de dag begint met een hert langs de weg. We gaan niet dwars door het park, die weg is nog niet vrijgegeven in verband met sneeuwruimen. En voor een gedeelte van deze weg dwars door het park is onze RV te lang. Dus rijden we de zuidelijke route en die blijkt erg mooi te zijn.

Wel rijden we een stuk de weg op naar de West Entrance en scoren in een souvenirwinkel wat leuke dingen. De weg ligt langs de Middle Fork Flathead River en langs de spoorlijn van de Amtrack. Hoge bergen aan de noordzijde van de weg. Bij een diepe kloof stoppen we, rijden langs een waterval en eten ons brood opnieuw bij een plek aan de rivier. Hier is een startplaats voor rafters en het is interessant om dit van dichtbij te zien.

Als we over de Marias Pass gaan, die 5.216 voet hoog is, zien we veel plekken met sneeuw op de bergtoppen čn ook nog naast de weg. Het is een prachtige rit en we beginnen aan de "afdaling" naar East Glacier Park, de lucht betrekt en al gauw vallen de eerste regendruppels. We hebben geluk, want we hebben Glacier toch droog kunnen zien.

Vervolgens rijden we door uitgestrekte graslanden over een eindeloze lange weg, in de regen door Browning. Het RV park ligt achter de gemeentewerf en ziet er niet uit. Dus drinken we koffie en besluiten door te rijden naar Shelby.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eerdaags mooie vlinders, nu nog een nest rupsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beargrass
 
 
 
 
Middle Fork Flathead River
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marias Pass 5216 feet

Als je onderstaande foto bekijkt, die de volgende dag op Facebook van Glacier National Park stond, begrijp je dat we veel geluk gehad hebben met het weer. De voorspelling was dat er boven de 6.500 voet sneeuw zou gaan vallen. Wel......dat werd een stukje lager.....!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In Shelby checken we in de stromende regen in op RV Park Lewis & Clark. De camping ligt op 1.012 mtr.
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 25

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP