REISVERSLAGEN  

dag 4

dinsdag 23 juni
de overtocht van Denemarken naar Noorwegen

 

Vandaag maken we de overtocht naar Noorwegen met de Colorline. De boeking hebben we thuis gemaakt, want we willen niet het risico lopen dat de boot volgeboekt is.

We rijden op tijd naar de terminal van de ferry en worden in de rij gedirigeerd. Straks zullen we op deck 3 naast de grote vrachtauto's staan. Voordat we de boot op mogen moet eerst het gas afgesloten worden.
Om exact 12:15 uur vertrekt het schip uit de haven voor de overtocht van 3 uur en een kwartier. Het is stralend weer en we kunnen vanaf het topdeck de manoeuvres van het schip goed volgen.

Ook de binnenkant van het schip bekijken we uitgebreid, er zijn restaurants, winkeltjes en prima stoelen. Al gauw is de kust van Noorwegen in zicht en meren we aan in Kristiansand. Bij de douane geen problemen, geen zoektocht naar onze "voorraad wijn" ha ha ha. We rijden een stukje van 17 kilometer  en maken ons kamp op de camping in Aros.

 

Deze dag hebben we 3 km in Denemarken en 17 km in Noorwegen gereden en 135 km gevaren.

 

's Avonds is er een groot kampvuur op het strand. De Noren vieren Sankt Hans, het Midzomerfeest. Het bijgeloof vertelt dat de vuren vroeger werden gezien als een middel tegen kwade geesten en heksen. Planten en kruiden hadden magische krachten op deze avond. Tegenwoordig wordt Sankt Hans nog gevierd met vreugdevuren en BBQ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 4

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP