REISVERSLAGEN  

dag 5

woensdag 24 juni
Vervolg van onze route op de Nordsjøvegen

 

De weg van Kristiansand naar Haugesund, de E39, wordt Nordsjøvegen (Noordzeeweg) genoemd. Het is met recht een toeritische route, het landschap is afwisselend, met bergen, meren, rotsen, dorpjes, veel groen en bloemen. Soms ligt de weg vlak langs de Noordzee.

We rijden dwars door het plaatsje Mandal, op zoek naar een pinautomaat. Een ware test in het rijden van smalle, drukke wegen met een camper die 2.30 meter breed is. Maar het gaat prima en de geldautomaat spuugde voldoende Noorse Kronen uit.

Wat later houden we in het plaatsje Vigeland een koffiestop, tengenover de Valle Kirke, een houten kruiskerk uit 1793. Ook doen we hier onze eerste supermarktinkopen, bij de Kiwi. Er is voldoende keus en het is leuk om rond te kijken.

Aan de oever van de Møska houden we 's middags een pauze, altijd leuk aan het water.

Deze dag maken we al goed kennis met de tunnels van Noorwegen. Keer op keer is er een tunnel om door te rijden, kort of lang. Vandaag zijn dat er zeker 23 !

Erg apart is het om meteen een tunnel in te rijden, nadat je een brug over rijdt: de FedafjordenBru over het Fedafjorden. Deze dag stoppen we bij Egersund, op camping "Steinsnes".

We hebben deze dag 178 kilometer gereden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 5

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP