REISVERSLAGEN

 

dag 6

donderdag 25 juni

Langs de rotsachtige kusten van de Noordzee

 

Ten noorden van Egersund slingert weg nr 44 langs de kust naar het noorden. Enorme rotspartijen, waar de weg tussendoor en overheen slingert. De weg is niet al te breed en er is ook nogal wat vrachtverkeer. Concentratie dus...! Het gaat prima en we genieten volop van dit bijzondere landschap.

Bij Sirevag rijden we naar het haventje, pal aan de Noordzee. Een mooi plekje.

Wat verder op de route zijn er minder rotsen, is het landschap meer heuvelachtig, agrarisch gebied pal aan zee. We rijden naar de vuurtoren van Kwassheim, een prachtig punt aan zee. Tijd voor koffie met een blueberry muffin.

Zo nu en dan wordt er op borden gemeld dat er een automatisch "Bomstasjon" (tolstation) gepasseerd wordt.
Betaling gebeurt door fotografie van het kenteken en afboeking van je creditcard.

Bij Bore lopen we een rondje om de houten langkerk uit 1891.

Ook vandaag weer verschillende tunnels, maar twee wat langere. De Byfjordtunnelen is 5,8 kilometer lang en de Mastrafjordtunnelen is 4,4 kilometer lang. Beide hebben een afdalingspercentage van 8%. Pittig.......in het (bijna) donker !

Als we bij de ferry van Mortavika komen hoeven we maar kort te wachten. Er gaan veel auto's en vrachtauto's op de boot. De overtocht duurt 25 minuten en is 9,3 kilomter lang

Als we over de Frekasundbrua rijden zien we rechts de plaats Kårstø liggen, een industriehaven met zeeschepen.

Deze avond boeken we camping Haraldshaugen, een camping pal aan zee. We zien de schepen gaan en komen naar de haven van Haugesund. Het is een prachtige plek om de staan.

We heben deze dag 168 kilometer gereden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 6

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP