REISVERSLAGEN

 

dag 7

vrijdag 26 juni

Het Hardangerfjorden, de eerste sneeuw en watervallen

 

 

Deze dag beginnen we met een beetje bewolking en een beetje zon en nog een beetje fris: 11 graden.

Eerst gaan we naar de supermarkt, brood en eieren kopen en kijken wat er verder zoals te koop is. Erg veel dus. Veel soorten brood, groente en fruit. En veel soorten vlees en vis, die wel erg prijzig zijn. Goed dat wij een flinke vriezer aan boord hebben en dus vlees meegenomen hebben.

De eerste bijzonderheid vandaag is de onderdoorgang van het Bømlafjorden met een tunnel van 7,8 kilometer en een hellingspercentage van 9%. Het moet niet gekker worden ! Heel kunstig zoals de Noren de tunnels en bruggen hebben aangelegd.

Als we de Bømlafjordentunnelen uitkomen rijden we al gauw over de Strodabrua, een mooi staaltje bruggenbouw en dan....meteen weer een tunnel in.

Dan zien we ook de eerste sneeuw op de bergen

Het kerkje van Stord ligt mooi aan het Halsnøyfjorden.

Wij volgen weg 39 naar het noorden, langs het Langenuen, naar de ferry van Sandvikvag naar Halhjem. We hoeven amper te wachten om met deze boot mee te kunnen, hij komt net de haven binnen varen. De overtocht duurt 40 minuten en de afstand is 21 kilometer. Aan boord eten we wat in het restaurant, terwijl het schip tussen de eilanden door manoeuvreert.

Aan de overkant is het landschap weer anders en zondermeer prachtig. De "Hardangerroute" wordt gevolgd. Dat is veel tunnels en tunneltjes en allemaal verschillend. Nieuwe en soms echt oude tunnels.

Bij het achthoekige Samnanger Kirke uit 1851 maken we een fotostop.

Onze "eerste Noorse waterval" zien we ook vandaag: de waterval in de Frølandselva.

Wat later zien we de 80 meter hoge Fossenbratte.

We "doen" nog een paar tunnels en stoppen dan bij de Steindalsfossen, 50 meter hoog. Een echte toeristenattractie, want je kunt achter de waterval doorlopen.

We rijden daarna langs het Hardangerfjorden, dat ca. 170 kilometer lang en ca. 725 meter diep is. Vlakbij Norheimsund aan het Ytre Samlafjorden vinden we voor 2 nachten een "daalderse" plaats aan het water. Hier willen wij wel een rustdag houden!

We hebben vandaag 176 kilometer gereden. De Coral Plus heeft een slim systeem aan boord, dat de gemiddelde dagsnelheid berekent: die was vandaag 43 kilometer per uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 7

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP