REISVERSLAGEN  

dag 12

woensdag 1 juli
Gletsjermuseum en Bøyabreen

 

Onze eerste stop is vandaag bij het naast de camping gelegen Noors Gletsjermuseum. Het is een modern gebouw met een zeer interessante permanente tentoonstelling over gletsjers. Met name de Jostedalbreen, de grootste gletsjer van Europa, wordt beschreven. Wij rijden vandaag langs de rand van het National Park Jostedalbreen.

In het museum bekijken we een prachtige film over de Jostedalbreen en nemen er een dvd van mee naar huis. Ook is er een 10 minuten durende beleving van de klimaatsverandering te doorlopen. Zeer interessant. We drinken nog een kopje koffie met iets lekkers erbij en vervolgen dan onze weg.

Op naar de Bøyabreen, een gletsjeruitloper van Jostedalbreen. Heel imposant om zo dicht bij zo'n grote gletsjer te staan.

Onze route voert verder naar Skei, waar we bij de lokale Spar supermarkt wat boodschappen doen. Vervolgens rijden we langs het Gloppenfjorden naar Anda voor de ferry naar Lote. Als we door een tunnel aan de andere kant van de berg bij het Eidssfjorden komen is het aanmerkelijk warmer, wel 22 graden ! Dat is lekker.

Wat later rijden we langs het Nordfjorden en maken een fotostop bij het houten kerkje van Starheim uit 1864.

De overnachting is deze keer op camping "Nore Fjordsenter", we kunnen nog lang volop van de zon genieten. Zetten zelfs de luifel nog een poosje uit. Om half negen verdwijnt de zon achter de bergen en is het meteen een stuk frisser. Tijd om naar binnen te gaan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 12

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP