REISVERSLAGEN  

dag 20

dinsdag 9 juli
een regendag.......

 

De hele nacht regen en als we opstaan nog steeds regen. Inpakken en wegwezen. Ondanks de regen is het toch leuk om even langs de haven van Kristiansund te rijden. Dan gaan we de natuur weer in en dat heeft toch onze voorkeur.

Bergen, fjorden, vatnets (meren) en mooie bruggen, het is volop aanwezig. Voor het Freifjorden slaan we af naar Nedre Frei, een gele, houten langkerk uit 1897. Bij een vroegere versie van dit Vikingkerkje vond in 995 een van de vele gevechten plaats tussen de troepen van Koning Haakon de Goede en die van de zonen van Erik Bloodaxe. We kunnen de kerk niet in, want er is juist een begrafenis. Twee nationale vlaggen hangen daarom halfstok bij het hek van de kerk.

We rijden langs het Tingvollfjorden dat 54 kilometer lang is, het binnenste deel van het fjord heet Sunndalsfjorden. Het diepste deel van het fjord is 113 meter diep.

In Ålvundeid bekijken we het houten rode achthoekige kyrkje uit 1848.

's Avonds stoppen we op camping Furu Laksveld in Oppdal, waar het nat, nat en nat is. En het blijft regenen ! We kunnen wel stroom krijgen, maar WiFi.....nee, daar doen ze hier niet aan.

Deze dag hebben we 120 kilometer gereden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 20

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP