REISVERSLAGEN  

dag 19

woensdag 8 juli
De Atlanterhavsveien, acht bruggen verbinden de eilanden

 

Met wat onderbrekingen om foto's te maken hebben we om 8 uur wel weer genoeg geslapen. We doen de kachel aan, het is buiten 10 graden. Broodjes bakken, fijn zo'n oven aan boord.

Vertrekken is vanmorgen erg makkelijk. Van de keggen af, stroom hebben we niet, dus dat gaat snel.

We rijden de Atlanterhavsveien terug en stoppen op elke parkeerplaats om rond te kijken, een wandeling te maken en natuurlijk om foto's te maken. Bij een parkeerplaats is een wandelpad, van roestvrij staal, gemaakt rond een grote rots. Ook dit pad is even sierlijk aangelegd als de Storseisundbrua, die vanaf het pad goed te bekijken is. Schitterend !

En aan het eind van de weg keren we om en......rijden de Atlanterhavsveien opnieuw, we gaan onze route vervolgen. Wat was dit mooi, hoe kunstig is deze weg geïntegreerd in het kustlandschap.

Bij Bruhagen nemen we spontaan de afslag naar Kvernes, 9 kilometer over een mooie, smalle, bochtige weg langs het Bremsnesfjorden. In dit dorp staat een oude Staafkerk, een van de jongste in Noorwegen. De kerk is uit 1300 en zo fragiel dat de muren moeten worden ondersteund. We kunnen de kerk ook in, er zijn mooie schilderingen in het interieur. Vrijwilligers innen de 50 NOK entree en geven desgewenst informatie.

Dezelfde weg terugrijden om uiteindelijk deze dag te eindigen in Kristiansund. Een camping in de stad, met slechte service. Te veel campers worden binnen gelaten terwijl er te weinig stroompunten zijn. Wij zijn tamelijk vroeg en hebben een redelijke plaats en stroom. Een buurman camper mag inpluggen in op onze haspel. WiFi ? Daarvoor moet je (in de regen) naar de receptie lopen. Doen we dus niet.

Lekker hapje eten en we gaan vroeg slapen. Morgen gauw weg uit deze natte buurt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 19

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP