REISVERSLAGEN  

dag 23

zondag 12 juli
De Trollstigen !!!

 

Vroeg in de morgen regent het een beetje, maar al gauw klaart het op. Ontbijten, elektra eraf, wc lozen, vuil water lozen, schoon water innemen en we zijn er klaar voor: op naar de Trollstigen !!!

Op de eerste parking hebben we een indrukwekkend uitzicht op de haarspeldbochten die we hebben te gaan. En op die enorme watervallen.....

De rit omhoog over de Trollstigen met zijn kronkelende haarspeldbochten is een van de spectaculairste rijervaringen ter wereld. De Trollstigen is dan ook al sinds de opening in 1936 door Koning Haakon VII een belangrijke toeristische trekpleister voor Noorwegen. Indrukwekkende bergen en bergtoppen vormen de omgeving, met namen als "Kongen" (de koning), "Dronningen" (de Koninging) en "Bispen" (de Bisschop).

Dan gaan we. We klimmen en draaien omhoog en kunnen zelfs bij de brug voor de Stiffossen, die 320 meter hoog is, even stoppen. Wat een watergeweld !

We rijden door op de smalle weg, er zijn gelukkig niet veel tegenliggers deze morgen, maar "aandacht bij de weg" is voor de chauffeur wel nodig. Boven stoppen we bij een grote parkeerplaats met een supermodern restaurant en natuurlijk ook winkeltjes. Een mooi aangelegd platform leidt tot boven aan de rivier, die wild stromend later de waterval Stigfossen wordt.

Op de summit op 820 meter hoogte maken we een stop. Veel mensen hebben er een "steenmannetje" gestapeld. Ook wij zijn onder de indruk van de geweldige natuur hier maken ook ons eigen stenenstapeltje.

De afdaling is prachtig: bergen, rotsen, beken, sneeuw en watervallen.

We rijden door het Valldal langs het Norddalsfjorden en gaan met de ferry van Linge naar Eidsdal. Een overtocht van slechts 10 minuten en de boot staat tjokvol.

We hebben deze dag 65 geweldig mooie kilometers gereden en eindigen deze dag op camping "Solvang".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 23

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP