REISVERSLAGEN  

dag 24

maandag 13 juli
De Adelaarsweg !!!

 

Deze morgen staan we op met zeer laag hangende wolken, zodat we maar soms een stukje berg kunnen zien. Vandaag rijden we verder naar Geiranger.

Door een mooie vallei rijden we de bergen in, langs de camperplaats aan het Eidsvatnet. Dit is ook een mooie plek om met de camper te staan...

De weg van Eidsdal naar Geiranger wordt de Ørnevegen (de Adelaarsweg) genoemd. We gaan eerst wat klimmen... om vervolgens een afdaling te maken met in het steilste deel 11 heel scherpe haarspeldbochten. Het hoogste punt ligt op 620 meter boven zeeniveau.

Het wordt een rit op een smalle weg met regen en wolken. Concentratie dus en soms "meekijken" van de bijrijder in de bochten. Ondanks het slechte zicht toch nog wat foto's gemaakt.

Bijna beneden zien we door de wolken een cruiseschip in de haven van Geiranger liggen. Het blijkt de Costa Favolosa te zijn, dat pal voor de camping ligt waar wij inchecken. We vinden een plekje pal aan het water, met het cruiseschip, een driemaster en een groot privé-jacht dat we ook al in Ålesund zagen.

Het is nog vroeg in de middag, dus we hebben alle tijd om Geiranger en de haven te bekijken. Het is net Volendam, zo druk met toeristen. Busladingen vol worden er dagelijks door de cruiseschepen over dit dorp uitgespuwd. Rijen touringcars staan klaar om hen door de omgeving te rijden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 24

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP