REISVERSLAGEN  

dag 26

woensdag 15 juli
Van Geiranger naar Volda

 

We vertrekken uit Geiranger meteen met een steile helling en al gauw ook met haarspeldbochten. Er is weinig te genieten van de beroemde uitzichtpunten want het regent en de wolken hangen laag. Het is pittig, erg pittig. Stijgen, stijgen en stijgen met bochten, bochten en nog meer haarspeldbochten. Samen door de bochten kijken wat er aan komt. We hadden geen idee dat we zover zouden klimmen, wel tot 1038 meter. Veel sneeuw nog op deze hoogte.

Heel imposant, de bergen, de sneeuw, het ijs in de meren en die haarspeldbochten in de weg. Veel Turbussen van de cruiseschepen op de weg. In Geiranger liggen deze dag wel drie schepen. Op de haarspeldbochten kwamen we zelfs een hop-on-hop-off-bus tegen !

Het is een vermoeiende rit, maar ondanks het slechte weer, bijzonder mooi.

Wat later maken we een fotostop bij het houten Langkerkje van Stryn uit 1859. Ook stoppen we bij het Hornindal kerkje uit 1856, ook een houten kerkje.

In de middag rijden we door veel tunnels en langs verschillende fjorden, zoals Austefjorden. De Austefjorden is een zijarm van de Voldsfjorden en is 11 kilometer lang.

We stoppen op een camping in Volda, camping Leiteland. Het is er nat en het regent nog steeds. We hebben deze dag 151 kilomter gereden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 26

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP