REISVERSLAGEN  

dag 36

zaterdag 25 juli
De Låtefossen

 

Vandaag vervolgen we onze route over weg 13 langs het water, waar we al gauw een eerste mooie waterval zien. De weg is smal, veel bochten en rotsen......, zo zijn de wegen vaak als het erg mooi is :)

 

Dan.... komen we bij de Låtefossen, een geweldige waterval, die hoog op ons wensenlijstje stond. PRACHTIG ! Gelukkig kunnen we er ook parkeren, wat niet altijd makkelijk is met een camper van ruim 7 meter lang. Het water komt met veel geweld en vertoon van de berg af, stroomt onder de weg door en stroomt verder in de rivier langs de weg. Als we verder rijden, langs de waterval met de ramen dicht, dan zien we iets verderop rechts nog een grote waterval in de rivier stromen. Schitterend mooi.
 
We rijden verder, omhoog langs het zuidelijk deel van de Hardangervidda. Bergen, rotsen, riviertjes, sneeuw...het is volop genieten. Wat een natuur !
 
In Røldal bekijken we het Stavkyrkje met een interieur uit 1250. Helaas is de kerk lelijk verbouwd en gerestaureerd.
 
Verder door de bijzondere bergwereld van Noorwegen, tunnels, vergezichten, bergen en sneeuw..... Hoog in de bergen houden we middagpauze , eten binnen, want buiten staat een "frisse" wind. Maar...het uitzicht is geweldig!
 
In Vinje maken we in de middag een fotostop bij het oude kerkje uit 1796.
 
Deze dag checken we in bij camping Groven in Åmot, waar net nieuwe camperplaatsen zijn aangelegd. Prima voor elkaar, met stroom, een watertap en een lantaarn bij de camperplek. Ook het sanitair is gloednieuw. Vandaag hebben we 139 kilometer gereden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 36

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP